Bijzonder huwelijk

Bij de tweede serie van 'Married at first sight' zag ik dit leuke en zeer verliefde stel opnieuw op hun trouwlocatie.

Dat vroeg om een bijzonder momentje om hun liefde opnieuw te bevestigen.

En Peter van der Vorst van Vorst media was daarbij, zin om mee te genieten, kijk dan hier.

 

ps willen jullie óók iets bijzonders maken van jullie trouwceremonie? ik denk graag met jullie mee!

Het tv programma waar Mariëlle twee bruidsparen in de echt mocht verbinden.

Hoe dat werkt achter de schermen lees je hier.

Hier de Bijzondere Huwelijkssluiting van Patty & Bram 

Weddingday Sensation

Het is tijd voor een nieuwe ontwikkeling in de trouwwereld.

 

Tot die conclusie kwam ik samen met een aantal hele goede en leuke collega ondernemers uit de trouwbranche.

Wij willen bruidsparen meenemen in onze beleving van een meer dan geslaagde trouwdag, tijdens een informele setting.

En zo werd "Weddingday Sensation" geboren!

 

Uniek omdat we niet alleen aanstaande bruidsparen uitnodigingen, maar hen ook de gelegenheid geven om hun vrienden(met trouwplannen) of hun getuigen/ceremoniemeesters mee te vragen.

We gaan een avond lang een mooi feestje bouwen met natuurlijk geweldige muziek, op de mooiste trouwlocaties van Nederland. 

Op een leuke informele manier gaan we onze gasten ook kennis laten maken met de deelnemende leveranciers, die hun beste tips delen en als klap op de vuurpijl ook een unieke cadeau weggeven aan de bruidsparen.

Het eerste feest komt eraan, op 13 februari ben je welkom bij Landgoed Groot Warnsborn, zodat we 14 februari, de dag van de liefde, samen kunnen beginnen en toosten met jullie op liefde en heel veel (huwelijks)geluk.

Weddingday Sensation

 

 

Zelfstandig trouwambtenaar worden

9 jaar geleden zetten ik de grote stap, en werd naast gemeente trouwambtenaar, ook zelfstandig trouwambtenaar. Een grote stap in het onbekende, want in die tijd bestond dit nog bijna niet. 

Mijn grootste drive was om ook deze mogelijkheid bij bruidsparen op de kaart te zetten.

Ondertussen zien steeds meer bruidsparen de meerwaarde van een zelfstandig trouwambtenaar en worden we ook meer en meer ingezet. Daarom zijn er ook meer Babsen nodig om al die bijzondere huwelijkssluitingen, met net dat beetje meer, te verzorgen. 

Voor mij zijn trouwambtenaren die ook zelfstandig willen worden geen concurrenten!

 

In tegendeel, ik denk dat de trouwwereld goede, gemotiveerde zelfstandige collega’s goed kan gebruiken, er zijn immers jaarlijks rond de 70.000 huwelijken en als ik heel hard werkt, en mijn agenda goed plan, kan ik maximaal 40 bijzondere huwelijken per jaar verzorgen.

 

Dus collega trouwambtenaren die spelen met het idee om zelfstandig te worden, of collega’s die dat al zijn maar nog niet goed genoeg uit de verf komen, laat je inspireren en door mij begeleiden tijdens een één op één coachingstraject om “zelfstandig trouwambtenaar” te worden .

 

Ik deel graag mijn kennis en ervaringen, tips en tricks.

Heb je interesse, mail me dan info@bijzonderhuwelijk.nl

'Omkleedruimte' fotocredits Wim Wilmers
Omkleden in het rommelhok

Op 26 november De Havixshorst in de Schiphorst.

15 november NH Marquette in Heemskerk.

Laat je inspireren door enthousiaste leveranciers, ik ontmoet jullie graag!

2014 is een heel bijzonder jaar voor Marielle

Een koperen jubileum.

 

Op 25 augustus 2001 mocht ik mijn eerste gemeente huwelijk sluiten.

 

Daar stond ik, in mijn toga, met een A4tje tekst, die ik bij elkaar gesprokkeld had tijdens het voorgesprek bij de ouders van de bruid.

Voor het eerst van mijn leven was ik op een woonwagenkamp geweest en had mijn schoenen uitgedaan bij de voordeur en m’n ogen uitgekeken toen ik eenmaal binnen was.

 

Die zaterdag was de trouwzaal afgeladen vol, en de parkeergarage stond vol met Mercedes-en, volgens de huismeester.

Wat was die eerste keer spannend, maar het lukte me en vanaf die dag heb ik nog heel veel huwelijken mogen sluiten.

In die 12 ½ jaar waren dat 750 gemeente huwelijken.

 

Sinds 1 augustus 2006 ben ik ook werkzaam als zelfstandig trouwambtenaar en werd mijn werk als trouwambtenaar nog leuker omdat ik nu te maken kreeg met nog meer hele bijzondere huwelijkssluitingen, op fantastische plekken in Nederland maar ook buiten onze landsgrenzen.

 

Alles bij elkaar heb ik de afgelopen jaren ruim 1000 huwelijkssluitingen mogen verzorgen en hoe gek dat ook klinkt, trouwen wordt voor mij alleen maar leuker. En steeds meer een uitdaging om echt alles in te zetten, en eruit te halen, zodat het een trouwceremonie op maat wordt, voor het bruidspaar en hun gasten.

 

De passie druipt eraf, dat is ook de documentairemakers van ‘de Familie’ niet ontgaan en omdat ik dit jaar mijn jubileum als trouwambtenaar vier met een herbevestiging van een bruidspaar dat ik 12 ½ jaar geleden ook JA mocht laten zeggen. En omdat mijn man en ik dit jaar onze Parelen bruiloft vieren met een renewal of the VOWs, pas ik met mijn bedrijf de Bijzondere Huwelijkssluiting helemaal in hun plaatje om geportretteerd te worden voor het TV programma ‘Hollands welvaren’ dat in het najaar wordt uitgezonden bij de VPRO.

 

Daar ben ik best wel een beetje, erg trots op!

2014 gaat een onvergetelijk mooi jaar vol liefde worden!

 

Liefs van Mariëlle Jongmans. 

2012 begint goed

Ook in 2012 wist de televisie een bijzondere huwelijkssluiting te vinden.
Op 29 januari was de eerste uitzending van Welkom op mijn bruiloft met Bas Muijs.
Marielle mocht Daan&Den de belangrijke vraag stellen in een strandtent en dat was voor Daan beter dan de opti van Den 'de Euromast' met haar hoogtevrees ;-) Een leuke ervaring.

Homohuwelijk in de radiostudio van Qmusic

Op 1 april 2011 was het precies 10 jaar geleden dat het eerste homohuwelijk ter wereld in Nederland werd gesloten. Om dat te vieren sloot Marielle in de radiostudio van Jeroen van Inkel het huwelijk tussen Rouel en Mathijs waarna Jeroen van den Boom live zijn laatste hit liet horen met videofilmpje

Mariëlle bij RTL4

Kijk op 1 juni 2011 naar 4Me om 16.00uur naar RTL4.
Dan kan je ideeen op doen in de trouwspecial, bijvoorbeeld kiezen voor je eigen trouwambtenaar!!
Afgelopen januari vonden de opnames plaats, samen met onder andere Janine en Lisette van www.weddingsingers.nl  een erg leuke ervaring!

Trouwjaar 2010

Wat was 2010 een fantastisch jaar om te trouwen, ik heb mogen genieten van heel bijzondere huwelijkssluitingen in binnen en buitenland.
Ook maakte ik kennis met veel inspirerende mensen die net als ik alles in het werk stellen om de trouwdag onvergetelijk te maken.

Hier een lijstje van die bijzondere mensen.

Weddingplanners omdat zij zichzelf terugbetalen door je veel werk uit handen te nemen, scherpe prijzen te bedingen en met hele origenele trouwideeen. Neem gerust vrijblijvend contact op. (en doe ze dan vooral de groeten van mij ;) 

Shirley van www.bloomwedding.nl uit Tilburg, met haar mocht ik een paar heel bijzondere workshops doen, vertellen over Bijzondere Huwelijken, dan is een middag al snel te kort! Caroline&Corine van www.festamore.nl uit Zoetermeer, werk ik graag mee samen. Vivianne van www.hetbruidsmeisje.nl uit Arnhem, ze is leuk, ze is hip en een beetje gek en een hele originele weddingplanner!Ook stel ik jullie graag voor aan Karin uit Leiderdorp van http://4everlove.org

Opzoek naar leuke trouwideeen? kijk dan op www.hipjehuwelijkin.nl  en natuurlijk www.theperfectwedding.nl

En O ja, mijn broer en schoonzusje zijn hun eigen Grandcafe gestart in Buren www.dehofhouding.nl daar kan je zeker een goed feestje vieren.

Muziek, muziek, ik heb www.judithjobse-music.com ontmoet, gewelige zangeres voor op je huwelijk. En wat dacht je van deze leuke zussen www.weddingsingers.nl en natuurlijk voor A cappela zang www.pursang.nu

Of Pat van www.sfeerinhetstadhuis.nl  

En dit is zo lekker, oesters van Marcus www.ziltenzalig.nl

of van Guido www.oesterkoning.nl

En voor een bijzondere aankleding www.deballonnenkoning.nl

Op zoek naar een bijzondere tent als trouwlocatie www.maharadja-tenten.nl

En mijn persoonlijke favoriet, huur een videograaf om je trouwdag voor altijd goed vast te leggen www.videograaf.nl

En natuurlijk Fred van www.design-en-zo.nl ook de fotograaf van mijn nieuwe flyerfotos

"Ja!" roept Jeanine, terwijl het zand tussen haar tenen kriebelt. Overal om haar heen liggen bloemharten en rozeblaadjes. Op een frisse dag in april stappen zij en haar ega Eric niet ín, maar úit het huwelijksbootje om op het wad te trouwen. Veertien Nijmeegse ondernemers haalden het onderste uit de kan om dit bijzondere huwelijk tot een groot feest te maken. 

Lees meer...

Array

Interview uit Trouwen Bruiloft

Mariëlle Jongmans is buitengewoon ambtenaar van de Burgerlijke Stand. "Buitengewoon" omdat ze speciaal voor het registreren van huwelijken is aangesteld en beëdigd. Mariëlle reist stad en land af om stellen te trouwen, niets lijkt haar te gek: ze sloot al een huwelijk onder water! De redactie van TrouwenBruiloft.nl nam een kort interview met haar af.

lees meer...